Aktiv firmarejse til Bornholm
Bornholm er Danmarks solskins ø og er helt eksotisk anderledes end resten af det danske land, så man føler, at man bliver henført til himmelstrøg, der ellers er forbeholdt lande langt væk fra Danmark.
Med de små fiskerlejer, der ligger på stribe langs den bornholmske kystlinje, og gourmet mad som Bornholm i dag er kendt for, samt den unikke natur, så giver Bornholm mulighed for en bæredygtig rejse med mange gode aktiviteter, der kan binde jeres firma sammen på nye måder og være medskabende til det gode arbejdsklima fremadrettet.
Denne tur er den perfekte tur for firmaet, der tænker bæredygtighed og gerne vil lave nogle gode aktiviteter sammen med kun 3 timers transport fra København.
Highlights
- Cykeltur langs den bornholmske klippekyst
- Turbåd ind i klippehuler
- Kajaktur langs klippekysten og Hammershus slotsruin
- Vandring ind i klippesprække
Billedegalleri
DAG TIL DAG PROGRAM
Dag 1 – ankomst til Bornholm og dagens første cykel-etape.
Vi starter dagen i København med 75 minutter i bus til Ystad og 100 minutters færgetur fra Ystad til Bornholm med ankomst 09.35 til Rønne, der med sine 15.000 indbyggere er øens største by.
Efter ankomst lejer vi el-cykler i Rønne, der kan hjælpe os godt på vej ud i det bornholmske terræn. Vores bagage bliver kørt til vores overnatningssted i Allinge, så vi ikke behøver at tænke på det.
Undervejs på vores dagsetaper gør vi holdt, hvor vi enten har en aktivitet eller lidt godt til ganen.
Dagens første distance går nordpå fra Rønne – Vang langs kysten og kræver ca. 2 times cykling. Cykelturen går gennem skov og kyst, hvor vi passerer det ene idylliske fiskerleje efter det andet.
Turens første stop er Vang, hvor vi holder et velfortjent hvil og en frokost,
Vang havn har i gammel tid blevet brug til at udskibe granit fra det lokale stenbrud. I dag er havneanlægget bygget om til rekreativt område, hvor lystfiskere ynder at kaste linen ud for at fange sild om sommeren. Der er ydermere kommet en lille sandstrand til dem, der ikke er så glade for at hoppe direkte i bølgen blå fra klipperne.
Dagens næste stræk på cykel går fra Vang – Hammerhavn og er på ca. 1 times cykling gennem den gamle skov, hvor vi også passerer Hammershus borgruin
Ved ankomst til Hammerhavn venter der os 1 times guidet sejlads. Langs kysten fra Hammerhavn sejler vi ind i grotter og forbi de berømte klippeformationer, der ligner kamelhoveder, og hvad fantastisen ellers kan frembringe. Med i båden får vi en lille forfriskning, og hvis vi er heldige, en vandet joke.
Dagens tredje og sidste stræk går fra Hammerhavn til Allinge og tager ca. 25 minutter på el-cykel. Vi bliver dog nød til lige at holde en pause ved Sandvigs bedste isbar, Kalas, hvor vi skal smage de lokale råvarer
Klokken 17.30 checker vi ind på vores hotel, der er centralt beliggende i havnebyen, Allinge, hvor det tidligere var fiskeri der var hovederhvervet i byen. I dag er det turisme, der lægger dagsordenen for byen med de små snørklede gader og gamle bindingsværkshus.
Før vi spiser aftensmad på Nordlandets røgeri, har vi tid til et hvil og et bad. Røgeriet er i gåafstand til hotellet og ligger helt ud til havet. Efter middagen går vi en lille tur forbi Allinges bedste badested, Næs, hvor vi kan tage en aftendukkert, hvis vejret tillader det.
OPGRADER aftensmad og overnatning
Jesper Vollmer, der ejer og driver Rå “spiseri”, har været kongehusets private kok i 10 år. Sammen med Jesper laver vi en 3-retters menu, hvor Jesper sørger for vinmenuen til aftenens middag i de lækre rammer med udsigten udover Østersøen. (max 12 personer)
Overnatning sker i samarbejde med Hotel Nordlandet, der ligeledes ligger et spytklat fra Østersøen ved siden af Rå.
Per person: DKK 2600,-
Dag 2 – Kajak, klippehule og Gudhjem
Vi starter dagen roligt ud med morgenmad i den rolige havneby, før vi skal ud og ro i kajak langs klippekysten med udsigt til Hammerfyr og Hammershus. Her får man virkelig en forståelse for, hvorfor Hammershus er bygget, hvor det er, tronene på de høje, stejle klipper.
I gamle dage supplerede man Hammerfyr med kystvagter, der gik og holdt udkig på redningsstien, så hjælp kunne hentes i Sandvig, hvis et skib var kommet for tæt på de skarpe klipper i det oprørske Hammervand.
Aktiviteten afhænger af vejret.
Før vi fortsætter cykelturen sydpå langs den bornholmske østkyst skal vi have en let frokost.
Ved Rø Kunstmuseum holder vi en pause, hvor vi vandrer ned til Helligdomsklipperne, hvor det er muligt at udfordre sig selv med en tur ind i en dyb klippespalte. Sagnet siger, at man kan gå hele vejen til Hasle, som vi passerede på gårsdagens etape.
Dagens sidste etape tager os til Gudhjem, hvor vi skal overnatte.
Efter at have checket ind og fået et bad og et hvil, så går vi sammen ned til vinbaren Provianten på havnen og nyder den gode stemning og aftensmad. Den anmelderroste vinbar er ikke fine dining, men den maritime atmosfære er til at tage at føle på.
Efterfølgende slentrer vi gennem byen og ud til Norre Sand, der er et gammelt røgeri, der er beliggende i den aller nordligste del af Gudhjem, hvor der i dag ikke bliver røget så mange sild, som der bliver serveret aftendrinks, der kan hjælpe til at få dagens indtryk til at bundfælde sig.
Dag 3 Morgenmad og cykeltur fra Gudhjem – Rønne
Efter en dejlig nats søvn, hvor havets brusen har fyld natteluften, så spiser vi morgenmad på vores hotel.
Inden vi cykler retur til Rønne, hvor vi kører på den gamle og nedlagte jernbanelinje, har vi et par timer i Gudhjem, hvor atmosfæren kan indsnuses, lokalt kunsthåndværk kan købes eller måske skal man bare lige slappe af i solen på klipperne – måske suppleret op med en dukkerts i bølgen blå.
Retur i Rønne afleverer vi cykler og spiser frokost sammen. Resten af eftermiddagen er på egen hånd. Cykelturen forventes at tage 2,5 time.
Afrejse fra Rønne mod København kl. 18.30 med ankomst i København kl. 21.30