Kulinarisk eventyr på Bali
Bali er ofte blevet beskrevet, som Indonesiens venligste ø, og har længe været beundret for sine sceniske landskaber, den lokale kunst og åndelige stemning. Bali er et lokkende paradis, hvor de gamle traditioner og det moderne samfund eksisterer side om side.
En af de store oplevelser, når man rejser ud i verden, er altid det lokale køkken. Denne rundrejse er specielt designet til dem, der elsker at opleve et land igennem fantastiske madoplevelser. Dette er en kulinarisk og kulturel rundrejse, der giver jer mulighed for, at fordybe jer i det lokale køkken og den lokale kultur, igennem lækre kulinariske oplevelser.
Turen er perfekt for dem, der er ivrige efter, at komme ind under huden på den balinesiske kultur og udforske de lokale skikke, traditioner, samt det forskelligartede lækre balinesiske køkken.
Undervejs bor I på specielt udvalgt hoteller, som kombinere god placering, hygge, atmosfære, charme og kvalitet for pengene.
Highlights
- Madlavnings kursus
- Ubud
- BBQ på stranden
- Gourmet oplevelser
- Templer
- Natur
- Kultur
- Rismarker
- Afslapning og badeferie
DAG TIL DAG PROGRAM
Dag 1: Ankomst til Bali (A)
Ved ankomsten til Bali, bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel i Ubud. Ubud ligger i den bjergrige og centrale del af Bali, omgivet af sirligt anlagte risterrasser, udsmykkede templer og små lokale kunsthåndværks landsbyer, hver med sit speciale. Landskabet er frodigt og varieret med dybe slugter, grønne dale og fossende floder.
Ubud er Bali’s kulturelle, spirituelle og kunstneriske centrum, med en helt speciel atmosfære, også kendt som Bali’s sande sjæl. Her har kunstnere fra hele verden fundet et kunstnerisk fristed, og de smukke omgivelser har været en uudtømmelig inspirationskilde for bl.a. malere, skulptører og træskærere. Det er også i Ubud at de traditionelle ceremonielle optog dyrkes mest helhjertet.
Ubud har en en smittende, afslappet atmosfære, og kontrasten til de til tider hektiske strande i syd er skærende. I Ubud findes mange spændende kunstforretninger med flotte kopier af berømte værker, smukke souvenirs og brugskunst.
Dagen er til fri disposition, indtil I om aftenen tager på et kulinariske aften eventyr. I starter med at nyde solnedgangen over Sayan dalen, imens I sipper en cocktail, nyder asiatiske / latinske fusions tapas og lytter til cikaderne i baggrunden. Herefter tager I en kort tur til Saraswati paladset i centrum af Ubud, for at opleve en traditionel dans, ved en smuk oplyst lotusdam.
Herfra fortsætter I til en dejlig restaurant med udsigt over Campuhan floden, hvor I spiser en dejlig middag. Slut aftenen af med at nyde forskellige søde delikatesser, inden I tager tilbage til hotellet eller evt fortsætter aftenen på egen hånd. Overnatning på Atta Mesari
Dag 2: Ubud – Campuhan Ridge – Blanco Museum – Ubud (M/F/A)
I dag skal I udforske nogle af Ubud’s mange seværdigheder. Snør vandreskoene på og tag en kort gåtur langs den berømte Campuhan bjergkam og igennem frodige rismarker. Stop undervejs for at tage billeder af den måske smukkeste udsigt i området. Sidst på turen vandre I langs en brolagte vej over Campuhan broen og besøger Blanco Renaissance Museet. Antonio Blanco er uden tvivl den mest berømte kunstner, der nogensinde har boet på Bali, og hans tidligere hjem er blevet omdannet til et museum, med en omfattende samling af hans værker, såvel som hans studie. Museet er et vidnesbyrd på hans kærlighed til Bali.
Fra museet kører I til Warung Ibu Oka, et hyggeligt lokalt spisested og meget populært iblandt lokalbefolkningen. Her kan I nyde et af balinesernes yndlingsmåltider, Babi Guling eller BBQ svin på spyd, grillet over åben ild.
Efter frokost besøger i Ubud’s kongelige palads. Det blev bygget i det 16. århundrede og er stadig hjemsted for Ubud’s kongelige familie, så det kan kun ses udefra. Lige overfor ligger Ubud’s berømte marked, hvor I kan finde alt fra madvarer til souvenirs. Herefter slapper I af på et lokalt spa, hvor I kan nyde en times balinesisk massage med en organisk ansigts eller kropsbehandling.
Forfrisket og med fornyet energi vender I tilbage til hotellet, hvor I kan slappe lidt af, inden I om aftenen tager til Bridges Restaurant, et fint spisested med en fantastisk udsigt over floden. Her kan I vælge imellem 3 entréer, 3 hovedretter og 3 desserter (eksklusive drikkevarer). Overnatning på Atta Mesari
Dag 3: Ubud – Madlavningskurs i Marga Village – Jatiluwih – Taman Ayun – Ubud (M/F/A)
Efter morgenmaden kører I til landsbyen Marga i Tabanan distriktet, hvor I skal deltage i et balinesisk madlavningskurs. Ved ankomsten til landsbyen, bliver I budt velkommen af en lokal beboer, som bringer jer til et typisk balinesisk hus. Her skal I deltage i et unikt balinesisk madlavningskursus, hvor den lokale kok vil forklare om balinesiske ingredienser og demonstrerer, hvordan man bruger det forskellige udstyr til madlavning. Herefter skal I under kyndig vejledning af den lokale kok, forberede et balinesisk måltid, inden I slutter af med at nyde frugten af jeres arbejde.
Efter frokost fortsætter I til det UNESCO fredede område omkring Jatiluwih, hvor I kan opleve en fantastisk panoramaudsigt over Bali’s ikoniske risterrasser. Jatiluwih ligger på en skråning nær det hellige bjerg Batukaru og er kendt som Bali’s risskål. Her kan I også opleve hvordan de dyrker ris efter den traditionelle subak metode, som er unik for Bali. I vandre en tur igennem rismarkerne og kan opleve hvordan de lokale landmænd bearbejder jorden, samt tage masser af fotos.
Herefter besøger I det royale Taman Ayun tempel i Mengwi. Dette tempel er kendt for sine unikke multi-tagede strukturer og dets smukke beliggenhed ved en fiskedam og det er det perfekte sted at opleve traditionel balinesisk arkitektur. I vender tilbage til Ubud sidste på eftermiddagen.
I aften er der “Mozaic” på menuen. Denne dejlige franske restaurant, der bruger lokale ingredienser fra deres smukke have, ligger gemt væk i en rolig del af Ubud. Her kan I nyde en tastingmenu i den frodige og romantisk have eller i en rummelig og hyggelig spisepavillon. Efter en fantastisk middag, kan I vælge at tage tilbage til hotellet eller fortsætte på egen hånd. Overnatning på Atta Mesari
Dag 4: Ubud – Tampaksiring – Tegallalang – Kaffestudio (M/F/A)
I starter dagen med at udforske nogle af øens hellige templer og naturskønne seværdigheder. Begynd med at besøge Pura Gunung Kawi, et smukt tempel fra det 11. århundrede, der ligger midt i frodige risterrasser i landsbyen Tampaksiring. Templet kan kun nås via en række trapper, men anstrengelsen blive rigeligt belønnet, når man fra topppen beundre de ti helligdomme, der er skåret direkte ind i klippevægen. Templet har både elementer af hinduistisk og buddhistisk arkitektur og guiden fortæller om templets og udskæringernes betydning.
Fortsæt til det nærtliggende Pura Tirta Empul, et populært vandtempel for de lokale. Oplev hvorfor vand er så vigtigt et element i den balinesiske og hinduistiske kultur og lær hvordan det bruges som et hellig medium og ved specielle ceremonier. Tag derefter en dukkert i Tirta Empuls kølige kildevand i et af de mange bassinerne, der fyldes af forskellige små springvand.
Herefter besøger I en kaffeplantage i Tegalalang og går en kort tur igennem markerne og nyder de frodige højlandske omgivelser. Slap af og nyd en frisk kop kaffe eller te, samt en let snack, imens I beundrer udsigten over Tampaksiring dalen. I spiser frokost på en lokal restaurant med udsigt over Tjhampuhan bjergkammen.
Efter frokost besøger I et kaffestudie, hvor I møder en uddannet barista, som vil fortælle om de forskellige teknikker inden for kaffebrygning. I kan vælge at deltage i forskellige kurser med fokus på espresso, latte-kunst eller bedømmelse af kvaliteten af kaffe. Dette interaktive kursus er den perfekte måde at afslutte dagen på og I vender tilbage til hotellet sidst på eftermiddagen.
I bliver hentet på hotellet omkring kl. 19:00 og går til Restaurant Locavore. Denne prisbelønnede restaurant tilbyder fem retter, der tilberedes i et åbent køkken af en hollandsk kok og hans team. Imellem disse retter serveres mange små kreative “amuse-bouche” som smagsprøver. Bortset fra den lækre mad, er restauranten kendt for kun at bruge lokalt producerede råvarer. Efter en fantastisk middag kan I gå tilbage til hotellet eller fortsætte på egen hånd. Overnatning på Atta Mesari
Dag 5: Ubud – Uluwatu – Middag på Jimbaran Beach – Sanur (M/F/A)
Efter morgenmaden kan I slappe af, indtil I checker ud og kører Sanur i til det sydlige Bali, hvor I spiser frokost på en lokal Warung, et autentisk Padang madsted. Padang oprinder fra Minangkabau befolkningen på Vest Sumatra og er blandt de mest populære køkkener i det maritime Sydøstasien. Det er kendt overalt i Indonesien, som Masakan Padang – Padang mad. Bemærk at spisestedet er meget lokalt, rustikt og autentisk. Efter frokost kører I til jeres hotel ved Sanur stranden.
Senere på eftermiddagen besøger I et af Bali’s mest imponerende templer, det majestætiske Uluwatu, smukt beliggende på kanten af en stejl klippe, med en fabelagtig udsigt over havet. Når solen går ned, skal I opleve en dramatisk kecak danseforestilling, udført af mandlige dansere, der synger rytmisk, imens de kaster deres arme i luften.
Derefter vender I tilbage til Jimbaran for at nyde en fantsatisk BBQ middag under stjernerne på en af Bali’s dejligste strande. Menuen består af rejer, fisk, blæksprutte, muslinger og skaldyr, ledsaget af ris, grøntsager (indonesisk spinat) og sambal (krydret indonesisk sauce). Overnatning på Respati Beach Hotel
Dag 6: Sanur – Seminyak (M/A)
Dagen er til fri disposition, indtil I om eftermiddagen tager afsted på et kulinarisk eventyr i det hippe Petitenget område, centrum for kulinariske glæder og natteliv på Bali. I blive hentet på en Vintage Vespa og kører til en stilfuld tagterrasse, hvor I kan nyde solnedgangen, den storslåede udsigt og en dejlig sundowner.
Efter solen er gået ned over havet, fortsætter I til et hipt spisested, der kombinerer det moderne internationale og traditionelle indonesiske køkken. Her nyder I en drink og nogle sunde snacks, inden I tager videre til næste kulinariske stop, et Javanesisk Joglo træhus. Her skal I nyde en Nasi Campur middag, bestående af indonesiske tapas retter, serveret rundt om en rispyramide.
Nyd de eksotiske krydderier og den unikke smagsoplevelser fra det ægte og autentisk lokale balinesiske køkken. Herefter er det tid til dessert. I begiver jer til en stilfuldt lounge midt i rismarkerne, hvor der serveres en lækker sød dessert, imens I kan nyde udsigten over de oplyste rismarker.
Efter en aften med det bedste af Seminyaks kulinariske scene, kan I vende tilbage til hotellet eller fortsætte på egen hånd til en af de mange barer i området. Overnatning på Respati Beach Hotel
Dag 7: Sanur – Tanah Lot templet & royal middag (M/A)
Dagen er til fri disposition, indtil I omkring kl 15.30 bliver hentet på jeres hotel. Nyd en spektakulær aften med kultur og traditioner. I starter med at tage til det hellige Tanah Lot tempel, smukt og dramatisk beliggende på en lille klippe ø ud for kysten, hvor I kan nyde solnedgangen. Efter denne fantastiske solnedgang er det tid til aftensmad. I tager til Tugu Bali hvor en madoplevelse, som ingen anden venter jer.
I ankommer til en hal fyldt med eksotiske antikviteter, indonesisk kunst, tekstiler og meget mere. Her skal I opleve en traditionel Tugudom middag, der består af et overdådigt udvalg af kejserlige retter fra majapahit paladsets storhedstid, samt autentisk kyst cuisine. Imens I nyder denne eksotiske smagsoplevelse, underholdes I af en utroligt spektakulær teaterforestilling, der fortæller om tiden ved kong Majapahits hof. Overnatning på Respati Beach Hotel
Dag 8-13: Sanur (M)
Dagene er til fri disposition. Sanur ligger i den sydøstlige del af Bali og er en af Bali’s mest populære feriebyer og stedet at være, hvis I leder efter et rolig og afslappet sted. Sanur udgøres af en 5 km lang kyststrækning med dejlig hvid sandstrand og et koralrevet, der fungerer som bølgebryder og beskytter den brede sandstrand. Langs hele kyststrækningen løber der en dejlig strandpromenade, uden tvivl en af sanurs største attraktion.
Strandpromenaden bugter sig langs stranden, forbi hoteller, strandcaféer, butikker, fiskerbåde og elegante gamle villaer. Langs den fredelige hovedgade og hyggelige strandpromenade, kan man finde et væld af spændende restauranter og “warungs” (lokalt ejede og drevne restauranter), hvor man kan nyde de mange kulinariske lækkerier, Bali har at tilbyde.
Der findes også mange små hyggelige butikker, lokale markeder og templer, hvor balineserne udføre daglige ritualer og traditionelle ceremonier, som giver jer et indblik i deres levevis og kultur, samt bidrager til områdets charme og hyggelige atmosfære.
I kan bruge dagene på at slappe af ved poolen eller på stranden, forkæle jer selv med massager og spabehandlinger, bade, snorkle, dykke, lære at surfe, kitesurfe eller stand up paddle boarding, tage på spændende udflugter til andre strande eller andre dele af Bali, tage på et snorkle cruise til øen Lembongan, spise seafood BBQ på stranden, besøge de smukke Uluwatu og Tanah Lot templer og meget mere.
Om aftenen kan I besøge Sindhu markedet. Dette lille natmarked er kendt for sin lækre (og billige) streetfood. Her finde I bl.a den mest saftige (og autentiske) martabak – en indonesisk delikatesse, en tyk pandekage med et sødt eller krydret fyld, som normalt serveres med en sød karrysovs.
Om aftenen liver stranden og strandpromenaden op på ny. I lyset af solnedgangen og skæret fra restauranternes kulørte lamper, anrettes dagens friskfangede fisk, og duften fra den utrolige lækre seafood BBQ pirrer ens næsebor.
Sanur afgiver stadig følelsen af at være en landsby med strandtempler, lokale markeder, små hyggelige gader med sjove butikker og det er den ideel base, hvorfra man kan udforske den sydlige halvø og det centrale Bali. Overnatning på Respati Beach Hotel
Dag 14: Afrejse fra Bali (M)
Dagen er til fri disposition, indtil I bliver hentet på hotellet og kørt i lufthavnen, hvorfra I flyver hjem med kufferten fuld af fantastisk oplevelser og uforglemmelige ferieminder
Ovenstående program er et forslag, da alle vores rejser skræddersyes individuelt. Destinationerne, rejselængden, ruten, hotellerne og antallet af overnatninger kan selvfølgeligt ændres i henhold til jeres ønsker og behov.
PRISER & AFGANGE
INKLUDERET I PRISEN
Pakkepris i danske kroner i perioden 06.01 – 14.07.20 / 01.09 – 23.12.20 / 06.01 – 31.03.21
Pr person i delt dobbeltværelse fra dkk 19995,-
Enkeltværelses tillæg dkk 3995,-
Pakkepris i danske kroner i perioden 14.07 – 01.09.20 / 23.12.20 / 06.01.21
Pr person i delt dobbeltværelse fra dkk 20995,-
Enkeltværelses tillæg dkk 4795,-
Pakkeprisen inkluderer:
- Fly København – Bali r/t
- Diverse lufthavnsskatter og afgifter
- Privat transport fra Denpasar lufthavn til hotellet i Ubud
- 4 nætter på Atta Mesari i suite rice terrace værelse med morgenmad
- Privat transport fra hotellet i Ubud til hotellet ved stranden
- 9 nætter på Respati Beach Hotel i superior dobbeltværelse med morgenmad
- Privat transport fra hotellet ved stranden til Denpasar lufthavn
- Ture, udflugter og transport som nævnt i programmet
- Måltider som anført i programmet (M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad)
IKKE INKLUDERET I PRISEN
- Måltider, som ikke er nævnt i programmet
- Ture, udflugter, transport og entreer, som ikke er nævnt i programmet
- Udgifter af personlig karakter, såsom drikkevarer, souvenirs, drikkepenge, vasketøj osv.
- Visum til Indonesien kan fåes ved ankomsten og er gyldigt i 30 dage (check altid reglerne på www.um.dk)
AFGANGE, TURE OSV.
Daglig afgang (min 2 personer)
Bemærkninger:
- Skulle der ikke være plads på det navngivne hotel, bliver overnatningen på et hotel af samme standard.
- Der kan forekomme værelsestillæg på helligdage eller under højsæsonen, Samt tillæg for obligatoriske jule og nytårsmiddage på hotellerne
- I visse perioder kan der være minimumsophold (f.eks 3-5 nætter) på nogle hoteller pga messer eller højtider/helligdage, dette oplyses ved bekræftelse
- Alle priser er med forbehold i tilfælde af ændringer i brændstoftillæg, afgifter, lokale skatter, transportomkostninger, entréer mv
Vejret på Bali:
Bali kan besøges hele året rundt. Bali ligger tæt på ækvator i et tropisk klimabælte og har 2 sæsoner, regntid og tørtid.
Regntiden går fra oktober til marts og kendetegnes typisk ved korte tropiske regnskyl af 1-2 timer varighed sidste på eftermiddagen eller om natten og det usandsynligt, at det regner flere dag i træk. De seneste år har det regnet meget lidt i oktober og november, så man kan være heldig ikke at opleve meget regn i starten af regntiden.
Tørtiden går fra april til september. Selvom det er tørtid, kan man godt opleve regnbyger. De vil ofte være af meget kort varighed og med den høje luftfugtighed kan det være rart, da det sænker temperaturen og luftfugtigheden.
Temperaturerne på Bali ligger generelt imellem 22 grader (gennemsnitlig laveste temperatur) og 32 grader (gennemsnitlig højeste temperatur).