Vietnams eventyrlige gastronomi
Det vietnamesiske køkken er kendte, som et af verdens bedste, men kun få kender de variationer, der findes i de regionale køkkener. Ligesom landet, kan vietnamesiske mad også opdeles geografiske i det sydlige -, centrale- og nordlige køkken. Vi har skabt denne gastronomiske rundrejse med fokus på mad. Efterhånden som I rejser ned langs kysten på jeres kulinariske eventyr, vil I opleve det bedste af vietnamesiske kultur, historie og gastronomi. Med spændende og lærerige madlavningskurser og måltider på forskellige former for restauranter, er denne tur sikker på at behage smagsløgene.
Nordvietnam er den vietnamesiske civilisations vugge og herfra kommer mange af Vietnams mest berømte retter (såsom Pho). Det nordlige køkken er mere traditionelt og strengt, mht valg af krydderier og ingredienser. Køkkenet i det sydlige Vietnam er blevet påvirket det Khmerske køkken, hvilket giver sig til kende igennem en sødere smag.
Det sydlige køkken er mere eksotisk og bruger mange urter. Maden i det centrale Vietnam er helt forskellig fra maden i både nord og syd, ikke kun i præsentationen, men også i smag. Retterne i det centrale Vietnam serveres som en ret med mange små sideretter, og i forhold til de andre køkkener, har det en mere krydret smag.
Highlights
- Metropolen Saigon
- Street food og vietnamesisk gastronomi
- Cho Lon (Chinatown)
- Historie, kultur og templer
- Krigsmuseet & Genforenings Paladset
- Operahuset & Notre Dame katedralen
- Ben Thanh & Binh Tay marked
- Mekong Deltaet og flydende markeder
- Madlavnings kurser
- Dinner cruise og sunset cruise
- Den gamle bydel i Hoi An
- Cham Ruinerne
- Cham Island
- Cua Dai og An Bang Strandene
- Den gamle bydel i Hanoi
- Ho Chi Minh komplexet
- Hoan Kiem søen & West Lake
- Halong bugten
Billedgalleri
DAG TIL DAG PROGRAM
Dag 1: Ankomst til Hanoi – Middag i lokalt hjem (A)
Ved ankomsten til Hanoi, bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres dejlige hotel, centralt placeret i den gamle bydel. Hanoi, vietnams andenstørste by og hovedstad, ligger ved den røde flod i det nordlige Vietnam og er en fascinerende blanding af øst og vest, der kombinerer arkitektur af traditionelle kinesisk-vietnamesiske motiver med fransk flair.
Hanoi har bevarer sin charmen fra svundne epoker og det gamle kvarter, bliver kun overgået af Hoi An’s, hvad angår velbevaret kolonial og prekolonial arkitektur i smalle, charmerende og vidunderligt atmosfæriske gader.
Den gamle bydel ligger omkring den idylliske Hoan Kiem sø og er delt op i fire distrikter, Hoan Kiem, Ba Dinh, Hai Ba Trung og Dong Da og står i stærk kontrast til skyskraberene og indkøbscentrene i de nyere vestlige distrikter Cau Giay, Thanh Xuan, Ha Dong og Nam Tu Lie. Den er kendt for sine 50 gader, som i tidernes morgen, blev opkaldt efter det produkt, der blev solgt i gaden, som f.eks guldgaden, bambusgaden, træskærergaden osv.
Her kan I vandre rundt i de smalle og hyggelige gader, opleve den travle hverdag og de lokale charmerende butikker eller drikke en kop vietnamesisk kaffe ved søen. I kan også slappe af ved West Lake eller Hoan Kiem søen, besøge nogle af de spændende markeder, så som Hang Be og Dong Xuan markederne eller shoppe i alle de spændende butikker.
Dagen er til fri disposition, indtil I om aftenen starter på jeres kulinariske eventyr. I bliver hentet på hotellet og kørt til et privat hjem, hvor I skal tilbringe aftenen sammen med jeres værtsfamilie. Lær om deres liv i hovedstaden, nyd traditionelle retter tilberedt af jeres værter og den autentiske smag af et hjemmelavet nordvietnamesisk måltid. Efter en dejlig aften kører I tilbage til jeres hotel. Overnatning på Skylark Hotel
Dag 2: Hanoi – Historiske og charmerende Hanoi & aften udflugt på Vespa (M/A)
I dag skal I opleve de største og vigtigste attraktioner i Hanoi. I besøger Litteratur templet, bygget i 1070 og det første universitet i Vietnam, Ho Chi Minh komplekset, som huser Ho Chi Minh’s mausolæum, Ho Chi Minh’s have, Ho Chi Minh’s hus på pæle og beskyttelsrum, hvorfra han dirigerede de nordvietnamesiske tropper under Vietnam krigen, president paladset og pagoden på en søjle
Herefter tager I til det gamle kvarter, hvor I går rundt i de gamle hyggelige gader og opleve det daglige liv. I besøger det livlige Hang Be marked og vandre omkring Hoan Kiem søen, hvor I kan se Ngoc Son templet og solopgangens bro. Herefter kan I vælge at vandre rundt på egen hånd eller tage tilbage til hotellet.
På aftenens spændende eventyr udforsker I Hanoi’s gader fra bagsædet af en Vespa. Kør forbi oplyste landmærker, langs bredden af den røde flod og udforsk de skjulte steder i hovedstaden. Slå jer ned på en populær fiskerestaurant og nyd en række lækre autentiske retter sammen med de lokale, indsnus atmosfære af den livlige kulinariske scene i Hanoi og slut aftenen af på en hyggelig lokal bar, blandt de lokale. Overnatning på Skylark Hotel
Dag 3: Hanoi – Oplev Hanoi som en lokal & street food gåtur i Hanoi (M/F/A)
I dag skal I opleve Hanoi, som de lokale gør det. Tag afsted til en forstad syd for hovedstaden, der stadig er uopdaget af turister og oser af lokal kultur og charme. Start med at besøge et lille, typisk marked. I denne lille, overfyldte labyrint af stande, vil I opleve alle former for skaldyr, fisk, kød, frisk frugt og grøntsager, samt mange andre lokale produkter.
Herefter vandre I gennem smalle gyder og stræder, imens jeres sanser bombarderes af nye og ukendte lugte og lydene af det daglige liv for hanois beboere. I gør stop ved en lille sø i et typisk vietnamesisk område, for at prøve en typisk kop vietnamesisk kaffe, imens guiden fortæller om det daglige liv i byen. Fortsæt derefter med at vandre forbi en smuk pagode, hvor munke ofte kommer for at bede og et historisk tempel, indtil I kommer til et typisk lokalt hjem.
I bliver budt velkommen af jeres værtsfamilie og kan nyde en dejlig hjemmelavet frokost, sammen med jeres venlige værter, imens de fortæller om deres daglige liv. Efter frokost fortsætter I med at gå igennem gaderne til en smuk sø, hvor I kan opleve Hanois måske mest anderledes og sjove lokale marked, det er sjældent besøgt af udlændinge og en lokal hemmelighed. Efter at have udforsket den meget lokale side af Hanoi, vender I tilbage til hotellet, hvor I har tid til at slappe af, inden I om aftenen tager på nye eventyr.
Efter at solen er gået ned, tager I på en spændende og anderledes tur. I mødes med en passioneret foodie og madguide og vandre afsted igennem det gamle hvarter, for at opleve den bedste street food Hanoi har at byde på. I vandre igennem små snoede gader og gyder, med et væld af madboder og gadekøkkener, hvorfra lokale specialiteter og lækkerier sælges til sultne lokale. Indsnus atmosfæren og byens lyde om aftenen, hvor billedet domineres af mad og glade lokale, der ivrigt diskutere livet og dagligdagen. Sæt jer ned på en skammel ved en af Hanoi’s bedste Pho stande, nyde en dampende skål nudelsuppe, imens guiden fortæller om hemmelighederne bag denne nationale skål.
Efter at have sat gang i smagsløgene, fortsætter I på jeres madeventyr og smager på andre lokale favoritter. I skal bl.a smage på Banh Cuon, dampet rispapir fyldt med svinekød og svampe og Nem Chua Ran, stegte forårsruller, samt andre lokale specialiteter. Slå jer ned ved et populært lokalt BBQ spisested og nyd perfekt grillet kød og grøntsager. Slut aftenen af med en øl på en Bia Hoi¸ en lille lokal gadebod, der sælger lokalt brygget fadøl. Sip en kold øl, imens du studerer mennesker og livet på gadene om aftenen, inden I vender tilbage til jeres hotel. Overnatning på Skylark Hotel
Dag 4: Hanoi – Street food tour & en aften i byen i Hanoi (M/F/A)
Madscenen i Hanoi skifter fra om dagen til om aftenen og i dag skal I opleve street food om dagen. Følg med en lokal foodie for at prøve den bedste gademad, som Hanoi har at tilbyde i dagtimerne. I starter på et lokale ferskmarked, hvor I vil opleve en overflod af friske råvarer og eksotiske madvarer. Markedet er altid travlt med lokale, der kommer for at købe friske ingredienser til dagens måltider. Vietnameserne bruger typiske ikke køleskab eller fryser, de køber friske råvarer hver dag på markedet, hvilket er en af grundende til at vietnamesisk mad er så sund, lækker og af høj kvalitet.
Efter markedet går I rundt i gaderne og prøver forskellige lokale snacks, så som ferske forårsruller, sprøde pandekager, friske risnudler med grillet svinekød, traditionelle søde kager lavet af lokale urter og frisk frugt blandet med kokosmælk, en populær vietnamesiske dessert. Gå videre igennem det travle gamle kvarter og slå jer ned på en lokal café til en kop traditionel vietnamesisk kaffe, især kaffe med æg er en nordvietnamesisk specialitet. Efter en bedre forståelse af den vietnamesiske gastronomi og med maven fuld af lækker street food, vender I tilbage til hotellet.
I bliver hentet af jeres guide inden solen går ned og kører til Long Bien broen, et fantastisk sted at se lysende blive tændt over byen, imens de lokale begiver sig hjem fra arbejde. Gå langs broen til den anden side af den røde flod. Udforske Cuisine Street, hvor lokale samles hver aften for at spise og drikke. Nyd en dejlig middag på en lokale restauranter med udsigt over den røde flod. Fortsæt ud i natten og opleve nogle af de lokales ynglings aktiviteter, så som dans og aerobic. Deltag eller nyd musikken, imens du absorberer skønheden i dynamiske Hanoi. Aftenens sidste stop er på en lokal bar i et roligt hjørne i Hanoi. Nyd en velsmagende skål Pho, sammen med søde og sure tørrede frugter og ris, imens I lytter til levende musik. Overnatning på Skylark Hotel
Dag 5: Hanoi – Madlavningsklasse i historisk hus (M/F)
I starter dagen med at kører til udkanten af Hanoi. Her møder I en lokal kvinde, som tager jer med på et lokalt marked, hvor I køber ingredienser til jeres madlavningsklasse. Nyd duftene og lydene, samt den livlige atmosfære og enkle livsstil hos de lokale. Derefter kører I til et 200 år gammelt hus, hvor jeres madlavningsklasse starter. Under kyndig vejledning af jeres lokale værtinde, lærer I at lave autentiske lokale retter, efter familiens hemmelige opskrifter, som er gået i arv igennem generationer Herfter kan I nyder frugten af jeres arbejde, med en lækker frokost af traditionelle nordvietnamesiske retter, i en hyggelig og hjemlig atmosfære. Efter kurset tager I tilbage til hotellet.
Resten af dagen er til fri disposition, til at gå på opdagelse på egen hånd og evt finde en hyggelig restaurant, hvor I kan nyde det nordvietnamesiske køkken.
Hanoi er spækket med gode spisesteder, så om I ønsker autentisk vietnamisk mad, internationalt cuisine eller street food, så finder I det her.
Vi kan anbefale følgende restauranter: KOTO, Green Tangerine, Grandma’s Restaurant, Home Moc, Le Tonkin, Press Club, Madame Hien, Quan An Ngon, Wild Rice, La Badiane, Club Opera Novel, La Verticale, Seasons of Hanoi, Old Hanoi, True Viet, Green Mango, Ly Club, Nineteen11, Au Lac House, Highway 4, Anh Tuyet, Wild Lotus, The Gourmet Corner Restaurant & Essence Cafe & Restaurant. Overnatning på Skylark Hotel
Dag 6: Hanoi – Halong bugten (M/F/A)
I blive hentet på jeres hotel i Hanoi og kører de 160 km til Halong. Ved ankomsten til Halong bliver I overført til jeres traditionelle junke og indkvarteret, hvorefter I nyder en dejlig frokost ombord, imens I sejler ud i Halong bugten og cruiser igennem dette UNESCO fredede verdens naturarv område. Undervejs passerer I bizarre klippeformationer, øer med sandstrande, perle farme og flydende landsbyer. Den enestående og naturskønne bugt, har mere end 3.000 kalkstensøer, der stiger op fra det klare smaragdgrønne vand, hvoraf mange indeholder smukke grotter. Senere er der mulighed for at svømme. Nyd en lækker middag af fisk og skalddyr om bord. Overnatning ombord på Glory Legend
Dag 7: Halong bugten – Hanoi – Hoi An (M)
Morgenmad ombord på båden. Efter morgenmaden fortsætter I med at cruise i den unikke Halong bugt på vej tilbage til Halong. I nyder en lækker seafood frokost ombord, inden I vender tilbage til Halong. Her bliver I hentet og kørt til Hanoi lufthavnen, hvorfra I flyver til Danang. Ved ankomsten til Danang, bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres dejlige hotel ved Thu Bon floden i den fortryllende by Hoi An (vietnams svar på Skagen).
Hoi An er et usædvanligt velbevaret eksempel på en sydøstasiatisk handelshavn fra det 15. til det 19. århundrede og en utrolig charmerende by, hvor I bl.a kan opleve den gamle historiske bydel, nu beskyttet som et UNESCO verdens kulturarv område og med et multikulturelt samfund, som bl.a afspejler sig i bygninger med en unik arkitektoniske stil, med både vietnamesiske, kinesiske og japanske indflydelse.
Byen har med sine imødekommende indbyggere, charmerende smalle gader, gamle huse i kolonistil, templer og træbroer, en yderst charmerende og behagelig atmosfære. Hoi An er bl.a kendt for sin kunst, brugskunst og skræddere, samt sin mangfoldige og fremragende mad, en kulinarisk arv efterladt af de mange nationaliteter, herunder japansk, kinesisk, portugisisk og fransk, der igennem tiderne boede og handlede her.
Aftenen er til fri disposition, I kan evt besøge aften markedet i Nguyen Hoang Street, slendre rundt i den gamle bydels farvestrålende gader, imens i nyder lækre grillspyd med svin, kylling og rejer eller nyde en drink og et lækkert måltid mad, på en af de mange hyggelige og charmerende cafeer eller fremragende restauranter langs Thu Bon floden.
Hoi An er spækket med gode spisesteder, så om I ønsker autentisk vietnamisk mad, internationalt cuisine eller street food, så finder I det her.
Vi kan anbefale følgende restauranter: Streets Restaurant Cafe, Blue Dragon, The Field, Aubergine49, Fullmoon, Ancient Faifo, Orivy, Cargo Club, Secret Garden, Mango Rooms, Brothers Cafe, Morning Glory, Hai San & Nam Long. Overnatning på Ancient House Resort
Dag 8: Hoi An – Madlavningsklasse på en organisk farm & sunset cruise (M/F)
I starter dagen med en kort køretur til en økologisk og organisk farm uden for Hoi An. Farmen blev etableret af en ekspert i ernæring, inspireret af kærligheden til mad og det lokale køkken. Ved ankomsten bliver I mødt af det lidenskabelige team på farmen.
Ligesom det varierede landskab i Vietnam, kendetegnes det vietnamesiske køkken af en hårfin imellem aromater, krydderier, sødme, surhed og umami smag fra fiskesauce. Det handler om balancen imellem yin og yang, det søde og det salte, det svalende og det krydrede, det friske og gærede. Sammen med en ekspert i ernæring, udforsker I farmer og lytter til inspirerende historier om, hvordan man bruger mad og grøntsager til at opnå et sundere liv. Imens I går rundt på farmen, samler I ingredienser sammen til jeres forestående madlavningsklasse.
I vil lære at tilberede fem forskellige retter, fremstille rismel med en gamle stenkværn, rispapir og opfinde jeres egen personlige opskrift på organisk juice. Efter en lærerig madlavningsklasse, sætter I jer ned for at nyde frugten af jeres arbejde, med et lækkert måltid af autentisk vietnamesisk mad. Efter at have fyldt maven med hjemmelavede lækkerier, vender I tilbage til Hoi An.
I har tid på egen hånd til at udforske Hoi An, indtil I om aftenen tager på et afslappende sunset cruise. Fra byens centrum sejler I afsted på Thu Bon floden. I lader de UNESCO fredede handelshuse i bagrunden og sejler ind i mindre flodmundinger omgivet af palmer og maleriske huse. Oplev livet på floden, se de lokale landmænd vende tilbage fra markerne med kurve fyldt af grøntsager og afgrøder, skolebørn der boltrer sig ved flodbredden og Hoi An’s fiskere, der yndefuldt kaster deres net. Hop ombord i en lille traditionel kurvebåd af bambus, også kendt som en Thung Chai, og ro langs den rolige flod.
Som solen går ned over floden og omdanner himlen til strålende nuancer af lilla og orange, vender I tilbage til centrum og kan fortsætte aftenen med at udforske den gamle bydel eller slå jer ned på en af de mange cafeer og restauranter langs floden. Overnatning på Ancient House Resort
Dag 9: Hoi An – Gårde, marker og landmænd på cykel og i kurvebåd (M/F)
Efter morgenmaden kører I ud af Hoi An, hvor I ankommer til en typisk lokal landsby. Her hopper I på cyklerne og udforsker landsbyen. Derefter cykler I langs en frodig vandkokosnødeskov, forbi damme og grønne rismarker. I stopper ved Mr. Tien’s tempel, ophavsmanden af fugleredekulturen i dette område. Herefter besøger I Thanh Dong gården, en 6000 kvm stor økologisk gård, der understøtter 14 lokale familier.
Lær om livet på landet, gå i marken med landmændene, hjælp dem med deres arbejde og lær om lokale økologiske landbrugsteknikker i dette område. Tag en pause i Mr. Meos hus og hør om kulturen og historien i dette område. Forlad gården og tag en 20 minutters tur i en traditionel kurvbåd til en speciel lokal restaurant, beliggende midt i rismarkerne. Her kan I nyde skyggen og en lækker vietnamesisk frokost. Herefter bliver I kørt tilbage til jeres hotel og resten af dagen er til fri disposition. Overnatning på Ancient House Resort
Dag 10: Hoi An – Madlavningsklasse på Red Bridge & street food tur med Vintage Vespa (M/F/A)
I dag venter endnu et kulinarisk eventyr. Efter morgenmaden tager I til Hai Café, en charmerende restaurant i centrum af Hoi An’s gamle bydel. Nyd en velkomstdrink, imens I bliver orienteret om dagens aktiviteter. Derefter går det afsted til markedet for at købe ingredienser. Lær om de friske varer, der er til salg, fra urter og krydderier til farverige grøntsager og levende fisk og skaldyr. Lær om hvordan de bruges i autentisk vietnamesisk madlavning, køb ingredienser og snak med de lokale sælgere, imens I indsnuser lydene og duftene på dette farverige marked.
Efter en kort gåtur til molen, klatre I ombord på en motorbåd og sejler op ad Thu Bon floden til Red Bridge Cooking School. Ved ankomsten modtages I af kokken og begynder at lave mad. Kurset starter med en demonstration, hvor kokken viser jer de rette teknikker og introducerer jer til ingredienserne. Derefter skal I selv forberede et udvalg af vietnamesiske retter under kyndig vejledning af Red Bridge teamet. Efter et par timer, kan I sætte jer ned og nyde et lækkert måltid af hjemmelavede retter. Herefter vender I tilbage til jeres hotel.
Aftenens spændende madeventyr, begynder med at I bliver kørt til en café i byens centrum, hvor I mødes med jeres guide og Vespa-chauffører til en kort orientering. Herefter hopper I bag på vespaen og kører ud i natten. Jeres første stop er ved en lokal butik, hvor I smager på Hoi An’s ikoniske ‘hvide rose’, de berømte stegte wontons. Herefter går I ombord på en båd, der sejler jer til Cam Nam Island. Nyd den magiske atmosfære af charmerende Hoi An om natten, imens I beundrer de farverige lanterner og glitrende lys, der reflekteres i vandet.
Ved ankomsten til Cam Nam Island, er det tid til at spise igen. Nyd en ren fest af friskfanget fisk og skaldyr og skyl det hele ned med en kold drink. Fortsæt ad madsporet langs floden og igennem rolige gader. Skjult i de snoede gyder ligger en livlig restaurant, hvor I stopper for at prøve vietnamesisk hotpot og hjemmelavede forårsruller.
Tilbage på vespaen køre I mod aftenens sidste stop. Beliggende midt i rismarkerne, ligger en populær vietnamesisk restaurant i moderne stil. I sætter jer ned omkring et bord med en grill placeret i midten og griller kød og grøntsager. Sørg for at have plads til dessert. På vej tilbage til hotellet stopper I for at smage en franskinspireret version af crème-karamell, en sød afslutning på en sjov og velsmagende aften. Overnatning på Ancient House Resort
Dag 11: Hoi An – Fra farm til fiskeri (M/F)
Efter morgenmaden, bliver I hentet og cykler ud af Hoi An. I cykler igennem frodige landskaber ad smalle landeveje. Undervejs vil I opleve vandbøfler, rismarker, økologiske grøntsagsgårde og den venlige lokalbefolkning. Efter en oplevelsesrig cykeltur, skal I lære at kaste et traditionel vietnamesisk fiskenet, kaldet et Ro, fra en lille rund bambusbåd (Thung Chai), som de vietnamesiske fiskere har brugt i århundreder til af udøve deres håndværk. I besøger dernæste et område omgivet af vandkokospalmer, før I til sidst nyder en lækker frokost af fisk og skaldyr ombord på en båd. Efter en dejlig frokost tager I tilbage til jeres hotel og resten af dagen er til fri disposition. Overnatning på Ancient House Resort
Dag 12: Hoi An – Ho Chi Minh City – Middag i lokalt hjem (M/A)
Efter morgenmaden bliver I hentet og kørt til Danang lufthavn, hvorfra I flyver til Saigon. Ved ankomsten, bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel. Resten af dagen er til fri disposition, indtil om aftenen, hvor en helt speciel oplevelse venter jer. I bliver hentet på jeres hotel og kører til et privat vietnamesisk hjem, beliggende i forstæderne til Ho Chi Minh City, hvor jeres værtsfamilie vil tilberede et lækkert og typiske vietnamesisk måltid. En middag med jeres værtsfamilie, er den perfekte måde at få en dybere indsigt i vietnamesiske skikke og madkultur, samt give jer mulighed for at lære mere om, hvordan de lokale lever.
Efter en dejlig middag og hyggeligt samværd med jeres værtsfamilie, bliver I kørt tilbage til centrum, hvor I kan vælge at tage tilbage på jeres hotel eller fortsætte I byen for en nightcap på en af de mange rooftop barer, så som EON Helibar på toppen af den 176 meter høje Bitexco bygning, SKYXX Garden & Lounge, Social Club, AIR Saigon, Vertical Skybar, Skyloft by GLOW eller de historiske tagterrasser, så som den ikoniske Saigon Saigon på Hotel Caravelle, samlingssted for internationale krigskorrespondenter og diplomater i 60’erne og 70’erne, samt den australske ambassade, New Zealands ambassade og Saigon-bureauerne for NBC, ABC og CBS, M Bar på The Majestic eller Rooftop Garden på Rex Hotel, hvor Five O’Clock Follies, de amerikanske styrkers briefing af pressen, fandt sted hver dag under den amerikanske krig, som den kaldes i Vietnam. Overnatning på Hotel Sanouva
Dag 13: Ho Chi Minh City – Madlavningsklasse på landet ved Cu Chi & artisan ølsmagning (M/F/A)
I kører ud af byen imod Cu Chi området nordvest for Ho Chi Minh City. Undervejs kommer I gennem smukke landområder og ved ankomsten bliver I budt velkommen af en venlig lokal kok, der viser jer hvordan de dyrker svampe, en af deres vigtige indkomstkilder. I går rundt i deres have og høster grøntsager og lærer om at de lokale produkter og ingredienser, der udgør fundamentet for vietnamesisk madlavning.
Herefter er I klar til at starte jeres madlavningskurs. Under kyndig vejledning af kokken, tilbereder I traditionelle sydvietnamesiske specialiteter, som I derefter kan sætte jer ned og nyde, Efter en dejlig frokost køre I tilbage til jeres hotel.
Om aftenen dykker i ned i saigons natteliv og artisan ølskultur med en sjov tur rundt i saigon på bagsædet af en Vespa. Smag på et bredt udvalg af hjemmelavede øl, fra den imponerende og voksende microbryggeriscene. Nyd en kold øl imens jeres guide fortæller om brygningsprocessen og de forskellige ingredienser.
Besøg alt fra små uafhængige microbryggerier, der fremstiller øl i et begrænset omfang, til de mere berømte mærker inden for specialøl og cider. Udover adskillige smagsprøver, byder hvert sted også på en række lækre snacks, der komplimentere øllet, herunder gourmet tapas og vietnamesiske inspirerede godbidder. Hæv et glas og skål for en sjov og munter aften sammen med de lokale. Efter en lærerig og spændende aften, tager I tilbage til jeres hotel. Overnatning på Hotel Sanouva
Dag 14: Ho Chi Minh City – Saigons kaffe kultur & street food med lokalt strejf (M/F/A)
Efter morgenmaden mødes I med jeres guide, der tager jer med på en morgenvandring, for at udforske lokalbefolkningens skikke og kaffens store betydningen i den vietnamesiske kultur.
Kaffe blev introduceret til Vietnam af franskmændene i slutningen af det 19. århundrede og Vietnam blev hurtigt en stor eksportør af kaffe, faktisk verdens største. Kaffen dyrkes hovedsageligt i højlandet og i dag har vietnameserne taget kaffe til et helt nyt gastronomiske niveau.
I starter med en spadseretur igennem et livligt lokalt område, hvor I kan opleve det lokale liv og se hvordan de lokale mødes på små gadecaféer, nyder deres morgenkaffe, læser aviser og chatter med hinanden. Deltag i deres daglige rutine ved at bestille ‘bun thit nuong’, friske nudler toppet med grillet svinekød og gå derefter videre igennem de travle gader og prøv typisk klæbrig ris eller en vietnamesisk donut.
Næste stop er ved en 80 år gammel kaffebar, hvor I kan opleve den unikke måde at lave vietnamesisk kaffe på. Afslut turen på Barista Saigon kaffestudio. Her møder I en certificeret barista, som introducerer jer til vietnamesisk specialkaffe og fortæller jer om de forskellige teknikker ved kaffebrygning. Efterfølgende kan I vælge imellem at lære mere om espresso, latte eller hvordan man bedømmer kvaliteten af kaffe. Herefter tager I tilbage til jeres hotel.
Om aftenen, skal I på et sjov og anderledes kulinarisk eventyr. I bliver hentet af en passioneret foodie og går igennem små lokale gyder og gader, for at opleve byens bedste street food og den lokale kultur. I starter med at vandre igennem et lokalt område, hvor lokalbefolkningen samles efter arbejde for at spise middag. Se hvordan de lokale vender dagens begivenheder over en aften snack kaldet Banh Trang Nuong, en vietnamesisk version af pizza bagt i en traditionel ovn. Slå jer ned sammen lokalbefolkningen og prøv nogle af de lokale godbidder.
Fortsæt til fods og oplev det daglige liv ved solnedgang. Se hvordan gader og stræder bliver omdannet fra travle forretningsgader, til gader fyldt af gadeboder og drikkesteder, der på mystisk vis popper op på fortove og gadehjørner. I sætter jer på en skammel ved en populær gaderestaurant, der serverer byens bedste muslinger og går ombord i et par skåle af de lækre lokale delikatesser. Opserver kokken, når han gang på gang lader woken syde og lær hemmelighederne bag denne sydlige specialitet.
Herefter fortsætter I med at udforske områdets forskellige arkitektoniske stilarter og gør stop ved en lille gadebod, der har specialiseret sig i Bot Chien, en velsmagende stegte riskage med grøn papayasalat. Imens du nydere denne specialitet, fortæller guiden om dens oprindelse. De næste stop på jeres street food tur, er Fru Dung’s Restaurant, her skal I prøve hendes berømte Banh Xeo, en vietnamesisk pandekage med fyld og friske forårsruller. Fru Dung fortæller gerne om hemmeligheden bag de velsmagende pandekager.
Efter at have prøvet noget af det bedste street food, Saigon har at byde på, går I videre til en typisk vietnamesisk café, hvor I slutter jeres madeventyr af med en dejlig kold og velfortjent drink. Resten af aftenen er til fri disposition. Overnatning på Hotel Sanouva
Dag 15: Ho Chi Minh City – Mekong deltaet og dinner cruise (M/F/A)
I dag skal I udforske det fantastiske Mekong Delta, I bliver hentet på hotellet kl. 08.00 og kører til Ben Tre i Mekong deltaet (de ni dragers delta). Mekong floden har sit udspring i Himalaya og løber 4500 km igennem 6 lande og på det sidste stykke igennem Vietnam, har den dannet det 40500 km2 store Mekong delta, som løber ud i det Sydkinesiske Hav.
Mekong deltaet er kendt som vietnams riskurv eller madkammer. Det er det eneste sted i Vietnam, hvor det tropiske klima og rigeligt med nedbør, giver så optimale vækstbetingelser, at man kan høste afgrøder 3 gange om året. Det er primært rismarker, der dominerer det flade land, men frugt og sukkerrørsplantager, er også meget udbredt.
Ved ankomsten til Ben Tre, går I ombord på en lokal Sampan og får det første glimt af livet i Mekong deltaets labyrinter af vandveje. I sejler imellem de små øer i deltaet, med sjove navne som dragen, enhjøringen, skildpadden og fenix øerne. Undervejs besøger I en lille fabrik, der producerer håndværk lavet af kokosnødder. I besøger også skildpadde øen, hvor I udforsker en frugthave og smager på de friske, tropiske frugter.
Derefter skifter I gear og kører med hestevogn, ad lokale veje og stier til en frodig have. Smag på den lokale honning, der høstes af beboerne og er berømt i hele Vietnam. I vender tilbage til floden, denne gang I en robåd. Den mindre båd gør, at I kan sejle ind i små kanaler og opleve det lokale liv, plantager og lunde af palmetræer.
Efter jeres utrolige eventyr i Mekong deltaet, spiser I en dejlig frokost på en lokal restaurant, før I vender tilbage til Ho Chi Minh City. På vejen stopper I ved Vinh Trang pagoden. Denne massive buddhistiske pagode byder på imponerende arkitektur og en utrolig samling statuer, herunder en flot jade statue. I er tilbage på jeres hotel sidst på eftermiddagen.
Om aftenen bliver I hentet og kørt til molen i centrum af Ho Chi Minh City. Her går I ombord på det gode skib Bonsai, for at nyde en vietnamesisk madoplevelse og et dejligt cruise på Saigon floden, under den vietnamesiske aftenhimmel.
Ved ankomsten vil kaptajnen byde jer velkommen og give en kort præsentation af de retter, som er på menuen og som har gjort dette dinner cruise til en kulinarisk oplevelse. Slap af på det øverste dæk og nyd den panoramiske udsigt over saigons skyline. En vietnamesisk buffet, samt andre asiatiske og vestlige retter bliver serveret undervejs og et band står for underholdningen. I slutter middagen af med en lækker dessert, før I vender tilbage til molen, hvor I bliver hentet og kørt tilbage til jeres hotel. Overnatning på Hotel Sanouva
Dag 16: Ho Chi Minh City – Morgen street food tur & aften street food gåtur (M/F/A)
Tidligt om morgenen, bliver I hentet af en lokal kok, der tager jeg med til nogle af byens bedste kulinariske steder. Hop på bagsiden af en motorcykel og kør til Cho Vuon Chuoi, som betyder banan have marked. Dette marked er fyldt med boder, der sælger alt imellem himmel og jord. Lær om de forskellige produkter, se eksotiske levende skaldyr og oplev hvordan de lokale forhandler om dagens friskeste ingredienser. Prøv nogle af de snacks, der tilbydes på markedet, så som Banh Khot, en sprød vietnamesisk pandekage.
Tilbage på motorcyklen, zig zagger I gennem lokale kvarterer til et pulserende blomstermarked, hvor I stopper for at tage billeder, inden I kommer til en gade i nærheden, hvor alt fra almindelige til eksotiske kæledyr er til salg. Genoptag jeres gastronomiske eventyr med en tallerken Banh Cuon Nong ved en populær gadebod. Nyd denne lækre snack af risnudler fyldt med hakket svinekød, svampe og urter, serveret med en velsmagende sauce.
Efter et hurtigt stop ved et Cao Dai tempel, er det tid til dagens sidste og muligvis bedste madstop. Nyd en varm skål Hue nudler, kaldet Bun Bo Hue og lær hemmelighederne bag denne traditionelle ret. Med maven fuld af lækkerier tager I tilbage til jeres hotel.
I har tid på egen hånd, indtil I om aftenen bliver hentet på jeres hotel og kørt til udgangspunktet for jeres aften vandretur. Det første stop er en offentlig park, hvor de lokale kommer for at motionere, snakke, spise og danse sammen. I er velkommen til at danse med eller bare se på. Derefter fortsætter I og efter en kort gåtur kan I nyde aftenens første smagsprøve. “Banh Xeo” er en stor rispandekage fyldt med grøntsager, rejer og svinekød. Denne lokale gaderestaurant, beliggende i en lille gyde er berømt og serverer nogle af de bedste “Banh Xeo” i Saigon. Næste stop er en lokal madbod ved Tan Dinh markedet, hvor I kan nyde en lækker lokal suppe, inspireret af kinesiske opskrifter.
I fortsætter jeres gåtur igennem Saigon og efter et stykke tid, kan I nyde en velsmagende “Bun Dau”, som er en lokal ret fra Hanoi, med tofu, svinekød, ris og grøntsager. Efter at have krydset et travlt vejkryds, kan I forkæle jer selv med en lækker dessert og en vietnamesisk kaffe. Efter yderligere 10 minutters gang, slutter I aftenen af med levende musik på en lokal café. Herefter kan I tage videre i den lune nat eller blive kørt tilbage til jeres hotel. Overnatning på Hotel Sanouva
Dag 17: Afrejse fra Ho Chi Minh City (M)
I bliver hentet på jeres hotel og kørt til lufthavnen, hvorfra I flyver hjem med kufferten fuld af vidunderelige oplevelser og uforglemmelige ferieminder
Efter denne spændende og oplevelsesrig rundrejse, har I mulighed for at forlænge med en velfortjent badeferie ved en dejlig strand, hvor I kan slappe af, fordøje de mange fantastiske oplevelser og indtryk, samt nyde livet og hinanden.
I kan vælge at tage til de smukke strande ved Mui Ne, som ligger ca. 5 timers kørsel fra Saigon, hvor I kan nyde de lange hvide strande, de smukke naturlige omgivelser, forkæle jer selv, tage på spændende udflugter og dykke ned i den lokale kultur. Her kunne I f.eks bo på det skønne Pandanus Resort
Eller til Vung Tau’s ukendte og uspolerede strande, 100 km fra Saigon. Her kan I opleve smukke lange strande, helt fri for masseturisme og dejligt lokalt og afslappet. Her kan I f.eks bo på det dejlige Ho Tram Beach Boutique Resort & Spa
Eller I kan flyve til den fantastisk smukke og uberørte paradis ø Phu Quoc, som ligger ud for cambodias kyst i bunden af den thailandske golf. Phu Quoc byder på kilometervis af lang hvide sandstrande, bjerge, floder, vandfald, øde øer og et overdådigt marine liv. Her kunne I f.eks bo på det fantastiske Green Bay Resort & Spa
Ovenstående program er et forslag og det kan selvfølgeligt laves med andre hoteller. Alle vores rejser er skræddersyede, så rejselængden, ruten og antallet af overnatninger kan selvfølgeligt også ændres i henhold til jeres ønsker.
Overnatninger
PRISER & AFGANGE
INKLUDERET I PRISEN
Pakkepris i danske kroner i perioden 01.02 – 31.12.20
Pr person i delt dobbeltværelse fra dkk 28095,-
Enkeltværelses tillæg dkk 3895,-
Pakkeprisen inkluderer:
- Fly København – Ho Chi Minh City / Hanoi København r/t
- Fly Ho Chi Minh City – Danang – Hanoi
- Lufthavnsskatter og afgifter
- 2 dages cruise i Halong bugten med helpension og overnatning på Glory Legend i deluxe kahyt
- 17 dages gourmet rundrejse, som beskrevet i progammet
- Transfers, transport, ture, udflugter og entreer, som beskrevet i programmet
- Måltider som beskrevet i programmet (M: Morgenmad, F: Frokost, A: Aftensmad)
IKKE INKLUDERET I PRISEN
- Entreer, udflugter, ture og transport, som ikke er nævnt i programmet
- Personlige udgifter, såsom drikkevarer, souvenirs, vasketøj, kamera gebyrer, drikkepenge til guide osv
- Måltider og andre ydelser end dem nævnt i programmet
- Vietnamesisk Visum (påkrævet ved ophold på over 15 dage for danske statsborgere)
AFGANGE, TURE OSV.
Daglig afgang (min 2 personer)
Bemærkninger:
- Skulle der ikke være plads på det navngivne hotel, bliver overnatningen på et hotel af samme standard.
- Der kan forekomme værelsestillæg på helligdage, under højsæsonen eller Formel 1 i Hanoi, samt tillæg for obligatoriske jule og nytårsmiddage på hotellerne
- Priserne er med forbehold for ændringer i tilfælde af prisstigninger i moms, brændstof eller lokale skatter
Vejret i Vietnam:
Nordvietnam: Okt-apr: Vinter sæson. Temperaturer gennemsnitlig: 10-15C. Maj-sep: Sommer med regn og lejlighedsvise storme, temperaturer gennemsnitlig: 25-30C.
Central Vietnam: Jan-aug: Tørreste tid. Temperaturer gennemsnitlig: 20-30C. Nov-dec: tyfoner og tropiske stormsæson. Sep-dec: Regntid. Temperaturer gennemsnitlig: 20-30C
Sydvietnam Maj-okt: Regntid. Men det regner sjældent hele dagen lang, typisk i regnskyl af 1-2 timers varighed sidst på eftermiddagen eller om natten. Nov-april: Den tørre sæson. Konstante temperaturer året igennem: 25C – 30C. Mar-apr: varmeste tid